Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tilaus ja toimitus

Tilauksen tekeminen

1. Verkkokaupasta: Näin voit lähettää kukat suoraan toivomaasi osoitteeseen tai tilata valmiiksi ja noutaa itse myymälästämme. Verkkokaupassamme voit maksaa tilauksen pankki/luottokortilla tai verkkopankkitunnuksilla.

2. Sähköpostilla tai puhelimitse: Näin kukat ovat noudettavissa myymälästämme toivomanasi ajankohtana. Mikäli me toimitamme kukat perille, on tilaus maksettava ennen toimitusta joko myymälässämme tai suoraan Osuuspankin
tilille FI 88 5680 0020 3664 60 (Huomioithan maksun saapumisen kestossa muutaman pankkipäivän!). Sähköpostitilauksiin lähetämme aina vahvistusviestin että tilaus on vastaanotettu. Yritysasiakkaille lähetämme laskun, johon lisäämme 4€ laskutuslisän.

Asiakkaan vastuu

Asiakas vastaa aina toimitustiedoista. Mikäli tilausta ei voida viedä perille virheellisen osoitteen vuoksi, toimitusmaksua ei palauteta. Huom! Interflora tilauksissa otettava huomioon, että joillekin paikkakunnille lisätään erillinen toimituslisä. Jos vastaanottaja ei ole kotona, kukkalähetys jätetään oven taakse sään sen salliessa. Muussa tapauksessa yritämme tavoittaa vastaanottajan sopiaksemme toisen vientiajan tai noudon myymälästämme.

Toimitamme kukat toivomananne päivänä. Saman päivän kuljetuksiin on tilauksen saavuttava arkisin klo 15.00 tai lauantaisin klo 12.00 mennessä. Vientiä tiettynä kellonaikana emme välttämättä pysty toteuttamaan. Jos kyseessä on erikoistilaus tai toivottu kellonaika, sovi ne etukäteen kanssamme.

Huomioithan, että valikoimamme muuttuu jatkuvasti vuodenaikojen mukaan, joten kaikkia kukkia ei ole jatkuvasti saatavilla. Toimitamme tilattua kukkaa, siihen annettua vaihtoehtoa tai sitä lähinnä vastaavaa. Suuremmissa muutoksissa olemme aina ensin yhteydessä tilaajaan.

Reklamaatiot

Jos kukkien laadussa tai tilauksen sisällössä on aihetta valitukseen, hyvitämme tapahtuneen uusilla kukilla. Valitus on tehtävä heti kukkien saamisesta sekä esittämällä toimitetut kukat myymälässämme.